Vloerwisser voor PVC vloer

Wanneer je net een nieuwe vloer in je woning hebt gelegd, is het altijd spannend om deze voor het eerst schoon te maken. Want hoe reageert de vloer op het schoonmaakmiddel en de vloerwisser die je gebruikt? Het is daarom altijd goed om na te gaan welke vloerwisser het beste past bij de vloer die jij thuis hebt liggen. In dit artikel zullen we ons gaan focussen op vloerwissers voor pvc vloeren.

Een pvc vloer vraagt om zowel een zacht schoonmaakmiddel als een zachte vloerwisser. Doorgaans is een pvc vloer ook prima schoon te maken zonder schoonmaakmiddel en simpelweg met lauw water. Voor de vloerwisser is het belangrijk dat deze van zacht en soepel materiaal is gemaakt. Daarnaast is het uiteraard fijn om een bepaalde mate van comfort te beleven tijdens het dweilen.

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen van een aantal verschillende vloerwissers die geschikt zijn voor pvc vloeren. We zullen gaan kijken naar wissers in verschillende soorten, maten en prijsklasse. Hopelijk zal dit artikel je wat meer inzicht geven en je uiteindelijk kunnen helpen bij het kiezen van de beste vloerwisser voor pvc vloer, die helemaal aansluit bij jouw wensen.


Beste vloerwisser voor PVC vloer: Dit is onze Top 5

Verschillende vloerwissers zijn geschikt voor diverse vloeren. Het is belangrijk om altijd het juiste product te vinden voor het reinigen van jouw vloer, om op deze manier je vloer in optimale conditie te houden. In de onderstaande lijst zullen we vijf van de beste vloerwissers voor pvc vloeren gaan bekijken. We zullen hun eigenschappen onderzoeken en deze ook met elkaar vergelijken. Op deze manier hopen we een beter beeld te creëren van de beschikbare vloerwissers die op dit moment op de markt aan worden geboden.

Dit zijn de 5 beste vloerwissers voor pvc vloeren van 2024:


1. Leifheit Profi Compact Vloerwisserset voor pvc vloer

Wellicht dat je reeds bekend bent met het bekende merk Leifheit. Dit merk bied een breed scala aan vloerwissers voor allerlei verschillende oppervlakte. Dit model, de Leifheit Profi, is zeer geliefd onder zijn gebruikers. Deze vloerwisser wordt verkocht als volledige zet. Je koopt dus niet alleen een wisser, maar ook de daarbij behorende emmer en een compact persopzetstuk om de mop als het ware uit te wringen.

Dit product is geschikt voor het schoonmaken van PVC vloeren, de vloermop is van zacht materiaal en kan dus onmogelijk schade aanbrengen aan jouw vloer. Naast pvc vloeren is deze dweil ook geschikt voor onder andere laminaat, parket, hout, en tegels. Een zeer veelzijdig product dus, die inzetbaar is binnen veel huishoudens. Hoewel deze set in een hogere prijsklasse ligt dan de meeste andere vloerwissers, krijg je ook wel waar voor je geld en heb je uiteindelijk een product waar je jarenlang plezier van kan hebben.

De steel van deze vloerwisser heeft een lengte van 140 centimeter. Het onderstel, waaraan de vloermop zich bevindt, is ontzettend wendbaar. Dit zorgt ervoor dat jij zonder moeite onder banken of kasten kunt dweilen. Voor de Leifheit Profi blijft geen hoekje verborgen en wordt dweilen een simpel klusje waar je niet langer tegen op hoeft te kijken. Kun je het je voorstellen, dat je voortaan met plezier de dweil pakt en met een lekker muziekje op, moeiteloos het huis rondgaat?

De bijbehorende emmer die met deze set wordt geleverd heeft een rechthoekige vorm. Het is een grote en hoge emmer. Het nadeel hiervan is dat deze lastig te vullen is wanneer je dit onder een reguliere kraan moet doen. Als je gebruik maakt van een kleine fontein, kun je de emmer nog niet half vol krijgen gezien het feit dat deze volledig schuin onder de kraan gehouden moet worden. Naast de emmer wordt er ook nog een persopzetstuk meegeleverd. Dit opzetstuk plaats je boven op de emmer en hiermee kun je de vloermop uitwringen nadat deze in de emmer heeft gehangen. Dit is belangrijk om te doen. Het is namelijk nooit goed om je vloer te dweilen met te veel water. De meeste vloeren kunnen hier niet goed tegen, en dat komt naast het feit dat het niet prettig is om te werken met een te natte dweil.

Deze vloerwisser voor pvc vloer van het merk Leifheit is vooral geliefd wegens zijn enorme wendbaarheid, en ook het feit dat deze vloerwisser als complete set verkrijgbaar is, is aantrekkelijk voor de consument.


2. Leifheit Easy Spray XL Comfort Vloerwisser – 42 cm – Met Steel & Tank

De tweede vloerwisser waar we naar willen kijken is wederom van het merk Leifheit. Dit model is zeer compact, aangezien je geen emmer nodig hebt tijdens het dweilen met deze wisser. De vloerwisser is namelijk voorzien van een afneembare spraytank op de steel van de dweil. Deze tank kun je vullen met water en eventueel schoonmaakmiddel. Met een knijpje aan de spraykop spuit je een exact gedoseerde nevel waarover je vervolgens de wisser kunt bewegen. Een ideaal product, die ook ontzettend handig is als je even wat minder tijd hebt.

Dit model is geschikt voor het reinigen van pvc vloeren. De zachte vloermop zorgt keer op keer voor een prachtig resultaat en kan onmogelijk schade aanbrengen aan de vloer. Naast pvc vloeren is deze wisser ook geschikt voor andere vloeren zoals onder andere laminaat, parket, gietvloer, of hout. Een breed inzetbaar product, die gebruikt kan worden op verschillende plekken in en rondom het huis.

De lengte van de steel van deze wisser is 124 centimeter. Dit is een stukje korter dan het eerder besproken model. Voor langere personen kan dit een uitdaging zijn, en dient er altijd gelet te worden op rugklachten en dergelijke. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het dweilen je de das om doet. Deze dweil heeft een wisbreedte van 42 centimeter. Ook iets grotere ruimtes hoeven dus geen probleem te zijn voor deze wisser.

Met het draaibare 360 graden-gewricht maak je eenvoudig schoon onder banken, kasten, en rond stoel- of tafelpoten. Met een gewicht van slechts iets meer dan een kilo, is dit absoluut een prettig apparaat om het dagelijkse vuil van de vloer te verwijderen.

Deze vloerwisser voor pvc vloer is voornamelijk geliefd wegens de spraytank, die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te slepen met zware emmers water.3. Nordic Stream Vloerwisser voor pvc vloer

Deze vloerwisser van het merk Nordic Stream is een ware hulp in de huishouding. Dit model is voorzien van een Quick click systeem, waarmee je eenvoudig kunt wisselen van opzetstuk. Op deze manier kun je van de ene klus direct door in de andere. Deze vloerwisser wordt geleverd met een uitschuifbare steel en een opzetstuk met een wisbreedte van 46 centimeter. Een multifunctioneel model, die jou het gemak kan bieden waarnaar je op zoek bent.

Deze wisser is geschikt voor pvc vloeren. De microvezel dweil zorgt voor een streep loos en schoon resultaat, zonder het achterlaten van vlekken of beschadigingen. Ook is dit product geschikt van andere vloeren binnen het huis, zoals bijvoorbeeld laminaat, tegels, parket, gietvloeren, of hout.

Zoals eerder benoemd beschikt dit model over een uitschuifbare steel van 90 tot en met 160 centimeter. Dit is een uitermate handige functie. Het zorgt er namelijk voor dat dit product voor iedereen comfortabel te gebruiken is, ongeacht lengte of ervaring. Ook de wisbreedte van 46 centimeter is ontzettend prettig. Denk je eens in hoeveel tijd je kwijt zou zijn aan het dweilen van een vloer als je bijvoorbeeld maar de helft van deze centimeters zou hebben. 46 centimeter is zeer breed voor een vloerwisser en zorgt ervoor dat je de klus in een oogwenk kunt klaren. De wisser is ook zeer flexibel en komt daardoor zonder problemen bij moeilijk bereikbare plekjes. Echter kan de brede wisser ook zo zijn nadelen hebben. Zo kun je geen draaien maken in sommige kleine hoekjes. Deze zal je dan toch even met de hand moeten doen.

Deze wisser onderscheidt zich van andere met zijn handige functies zoals de verstelbare steel en fijne wisbreedte, en dat alles voor een zeer betaalbare prijs.


4. Microvezel Spray mop – microvezel vloerwisser voor pvc vloer met spray

Deze vloerwisser met spray komt overeen met het tweede model dat we in dit artikel hebben bekeken. Ook dit model is voorzien van een spraytank die op de steel is geplaatst. Deze tank kan gevuld worden met water of mild schoonmaakmiddel. De knijpfunctie die zich bevindt aan de bovenkant van de steel zorgt ervoor dat een gewenste hoeveelheid vloeistof uit de tank op de grond wordt gesprayd. Vervolgens kun je hier overheen met de microvezel mop, die zowel stof als vloeibare vuiligheid absorbeert.

Dit model is geschikt voor het reinigen van alle soorten pvc vloeren. Daarnaast kun je deze wisser ook gebruiken voor het reinigen van ander soort vloeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, laminaat, parket of gietvloeren. Deze wisser is dus multifunctioneel en kan op verschillende plekken in het huis gebruikt worden.

De steellengte van 121 centimeter, is aan de korte kant. Wel beschikt de wisser over een flexibele 360 graden roterende mop. Dit zorgt ervoor dat de wisser toegang heeft tot alle hoekjes! De wisser heeft een breedte van 43 centimeter en wordt geleverd inclusief twee microvezel doeken. Zo kun jij dus direct aan de slag!

Met een gewicht van slechts 500 gram is dit een zeer lichtgewicht model. Ideaal dus voor iedere gebruiker. Geen gedoe meer met grote emmers en zware wissers. Dit model is licht, compact en zorgt uiteindelijk toch voor een prachtig resultaat in jouw woning.

Dit model is onder zijn gebruikers geliefd wegens zijn fijne gebruiksgemak en compacte uitvoering.


5. Black+Decker 11-in-1 Steam-mop met SteaMitt & SteamBurst

De laatste vloerwisser die we onder de aandacht willen brengen is een compleet ander apparaat dan de voorgaande die we in dit artikel hebben besproken. Dit model betreft namelijk een stoom wisser, waar je ieder oppervlakte eenvoudig mee kan reinigen. Verder bevat het apparaat veel handige extra’s die bijna iedere schoonmaakklus een stukje makkelijker maakt.

Dit model is geschikt voor alle soorten vloeren en dus ook te gebruiken in de badkamer of keuken. Dit product wordt geleverd met veel verschillende opzetstukken. Zo zit er bijvoorbeeld ook een handstoomwisser bij, die je kunt gebruiken voor het reinigen van bijvoorbeeld het sanitair. Ook kun je met de diverse stoomopties je meubels eenvoudig onder handen nemen, of zelfs de ramen lappen! Dit product heeft alle hulpmiddelen in huis en is daadwerkelijk een pareltje voor in ieder huishouden.

Deze wisser beschikt over een steel van 121 centimeter. Dit is niet lang, en kan voor sommige gebruikers onprettig zijn. Echter bieden de verschillende functies van dit apparaat meerdere manieren om oppervlakte schoon te maken. Het waterreservoir heeft een inhoud van 500 milliliter en het kan zijn dat je deze opnieuw moet bijvullen wanneer je een grote oppervlakte moet reinigen. De stoomkracht is eenvoudig in te stellen naar wens, uiteraard afhankelijk van wat er gedaan moet worden.

Dit apparaat werk op netstroom en heeft enkele tientallen seconde nodig om warm te worden. Nadat je het juiste opzetstuk hebt gekozen voor de klus die geklaard moet worden, kun je in principe direct aan de slag. Aan al deze handige extra zit uiteraard ook een prijskaartje. In vergelijking met andere producten in dit artikel is dit een prijzig product, maar als je ziet wat je ervoor terug krijgt is dat het absoluut waard.

Het spreekt voor zich dat deze vloerwisser zich onderscheidt met zijn oneindige rits aan mogelijkheden, waardoor deze dus geschikt is voor iedere schoonmaak klus in en rondom het huis.


Waar je op moet letten bij het kopen van een vloerwisser voor Pvc vloer

In dit artikel is wel duidelijk geworden dat er veel soorten vloerwissers op de markt zijn, met verschillende eigenschappen. Ze verschillen van elkaar in formaat, werkwijze en prijsklasse. Daarom is het goed om vooraf na te denken over jouw wensen en eisen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om uiteindelijk de knoop door te hakken en de vloerwisser te kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Om te beginnen het goed om na te denken over de functies waarover je wenst dat het product beschikt. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een vloerwisser set inclusief emmer, of geen je de voorkeur aan een wisser met een ingebouwde spraytank? Of misschien zoek jij het wel helemaal in de andere richting en ga je voor een variant die werkt op stoom. Wanneer je hierin duidelijkheid hebt voor jezelf, kun je gaan zoeken naar modellen die hierbij aansluiten.

Ook is het goed om alvast na te denken over het budget. Hoewel veel vloerwissers in dezelfde prijscategorie vallen, zijn er uitgebreidere modellen die hierin uitschieten. Om te voorkomen dat je in de verleiding komt iets te kopen wat je je eigenlijk niet kunt veroorloven, is het dus altijd goed om vooraf vast te stellen welk budget je beschikbaar hebt voor deze aankoop.


FAQ

Waarmee dweil ik mijn PVC vloer?

Het is verstandig om een pvc vloer met een klein hoeveelheid lauw water te reinigen. Te veel of te heet water komt de vloer niet ten goede. Wanneer je toch een schoonmaakmiddel wilt gebruiken, kies dan voor een milde variant en gebruik slechts een klein scheutje.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.