Spiegel met verwarming

Een spiegel met verwarming, wellicht vraag je je af waar dat goed voor is. Begrijpelijk. Maar wanneer je even verder denkt, kom je er al snel achter dat het een waardevolle toevoeging kan zijn aan iedere spiegel. Weet je nog die keer dat je de spiegel in de badkamer wilde gebruiken, maar dat die volledig beslagen was, omdat je net een hete douche had genomen. Die vervelende momenten zijn verleden tijd met de spiegels met ingebouwde verwarming.

Een spiegel met verwarming is tegenwoordig bijna een vast onderdeel in iedere moderne badkamer. Een spiegel met een ingebouwd verwarmingspaneel dat ervoor zorgt dat de spiegel niet meer beslaat. Ook wel de anti-condens functie genoemd. Het is bewezen een uitkomst te zijn voor gezinnen wereldwijd, en groeit dan ook razend in populariteit.

Wellicht ben jij net als veel consumenten geïnteresseerd in deze moderne spiegels, die het leven een stukje makkelijker maken voor het hele gezin. Er is echter een dermate groot aanbod dat je het wellicht lastig vindt om een juiste keuze te maken. Dit artikel kan je daar hopelijk bij helpen.


Beste spiegel met verwarming: Dit is onze top 5

In dit artikel zullen we vijf verschillende spiegels met verwarming onderzoeken en met elkaar vergelijken. We zullen de eigenschappen van de verschillende modellen benoemen en op deze manier hopelijk een duidelijker beeld geven. We gaan kijken naar eigenschappen zoals formaat, kwaliteit, design, en ook zullen we dieper ingaan op de bijkomende handige functies die de spiegels vaak bezitten. Het doel is om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen en daarmee jou als consument te begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Dit zijn de 5 beste spiegels met verwarming van 2024:


1. Badkamerspiegel met LED verlichting en verwarming – 60 x 60 CM – Ronde spiegel

De eerste spiegel waar we naar willen kijken is een rond model van het merk Lichtspiegels. Het betreft een spiegel met zowel ingebouwde verwarming als LED verlichting. De verlichting draagt bij aan een warme sfeer in iedere badkamer.

De ingebouwde verwarmingsplaat heeft een anti-condens functie. Wanneer je de verwarmingsplaat activeert zorgt deze ervoor dat de spiegel op geen enkel moment zal beslaan, ondanks een hete douche die bijvoorbeeld staat te lopen. Ideaal ook wanneer je samen met je partner woont, die graag gebruik wenst te maken van de spiegel terwijl jij van een lekker douche geniet.

Deze spiegel met verwarming heeft een afmeting van 60 bij 60 centimeter. Dit is niet een heel groot maar ook geen heel klein model, het is een mooie tussenmaat die prima past boven de meeste wastafels. Zowel de ingebouwde verwarming als de led verlichting zijn eenvoudig te bedienen met de touch schakelaar, die zich op de spiegel bevindt. De spiegel dient aangesloten te worden aan een stopcontact. Het is dus wel noodzakelijk dat deze in de buurt aanwezig is.

Dit product belooft een luxe spiegel met hoogkwalitatief materiaal. Een stijlvol en functionele spiegel voor een zeer zacht prijsje!


2. Saniclear Aspen spiegel 100x70cm met LED verlichting en spiegelverwarming

Deze spiegel van het merk Saniclear is een echte eyecatcher. Het betreft een rechthoekig model met ronde hoeken. Dit geeft de spiegel subtiele lijnen en daarmee ook een natuurlijke uitstraling. Naast een ingebouwde verwarmingsfunctie is deze spiegel ook rondom voorzien van een led strip. Dit geeft nog eens extra sfeer in de badkamer. Het complete plaatje kunnen we wel zeggen.

Je bent het er ongetwijfeld mee eens dat niets zo vervelend is als een spiegel die beslagen is. Vooral wanneer je s’ochtends bijvoorbeeld haast hebt. Met deze spiegel met verwarming is dat voorgoed verleden tijd. Het ingebouwde verwarmingspaneel zorgt ten alle tijden voor een heldere spiegel. Daarnaast is de lichtopbrengst van de led verlichting dermate goed dat je er veel profijt van hebt zonder dat het vervelend is voor de ogen.

Dit model heeft een afmeting van 100 bij 70 centimeter, en is daarmee een redelijk groot model. Als je er de ruimte voor hebt, staat het prachtig. Meet vooraf altijd wel even de ruimte op die je beschikbaar hebt. Het zou zonde zijn als je een spiegel aanschaft die later niet blijkt te passen.

Zowel de verwarming als de verlichting zijn eenvoudig te bedienen met een touch schakelaar. Deze bevind zich rechtsonder in de hoek van de spiegel. Ook dit model dient aangesloten te worden op stroom en vergt dus een stopcontact in de buurt. Naast een breedte van 100 centimeter is deze spiegel ook verkrijgbaar in een breedte van 80 of 120 centimeter. Er is dus ongetwijfeld een formaat dat geschikt is voor in jouw badkamer.

Dit model onderscheidt zich met zijn ronde hoeken die een uniek uiterlijk creëren, en is daarnaast met zijn grote formaat geschikt voor het hele gezin.


3. Saniclear Circle ronde spiegel met LED verlichting 70 cm incl. spiegelverwarming

Ook dit derde model is van het merk Saniclear. Het betreft een ronde spiegel met zowel ingebouwde verwarming als led verlichting. Dit model staat prachtig boven bijvoorbeeld een ronde wasbak en is eigenlijk passend in bijna elke interieur stijl.

Het ingebouwde verwarmingselement is ideaal en zorgt ervoor dat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over het condens in de badkamer. Neem dus gewoon die lekker hete douche, want wanneer je uit de douche stapt en weer voor de spiegel staat, is deze nog steeds glashelder. De led verlichting geeft een fijne bron van licht, die niet te fel en niet de dof is. Zowel de verlichting als het verwarmingspaneel zijn te bedienen met een touch schakelaar midden op de spiegel.

Dit model heeft een afmeting van 70 bij 70 centimeter. Het is daarmee een gemiddeld formaat dat geschikt is voor de meeste badkamers. Heb jij echter een zeer ruime badkamer en ben je op zoek naar een grote spiegel voor het hele gezin? Dan is deze variant wellicht iets minder geschikt. Maar geen paniek, want deze spiegel is tegen een meerprijs ook verkrijgbaar in grotere modellen, tot wel 120 centimeter! Dan is het plots wel weer een spiegel die geschikt kan zijn voor het hele gezin, echter hangt daar natuurlijk ook een ander prijskaartje aan.

Deze spiegel van het merk Saniclear is voornamelijk geliefd wegens zijn mooie, stijlvolle afwerking en sterke kwaliteit.


4. Mawialux LED Spiegel – 150cm – Rechthoek – Verwarming – Digitale Klok – Bluetooth

Het volgende model dat we willen uitlichten is van het merk Mawialux en heeft een zeer exclusief design. Dit is niet zomaar een spiegel met verwarming. Het heeft vele extra functies die dit model tot een waar wellness gadget maken, gewoon in jouw eigen badkamer!

De ingebouwde verwarming biedt een anti-condens functie waar niet alleen jij maar het hele gezin blij van wordt. Laten we nu eens gaan kijken over welke functies deze spiegel nog meer beschikt. Om te beginnen is dit model uitgerust met een led verlichting rondom. De verlichting is verstelbaar binnen drie verschillende standen. Dit draagt absoluut bij aan het karakter van dit product, en maakt het een pareltje in iedere badkamer. Naast de verlichting heeft deze spiegel een digitaal display met daarop weergegeven een digitale klok en een digitale temperatuur aanduiding. Zo kom jij dus nooit meer te laat op het werk!

Nog een fijne bijkomstigheid is de ingebouwde vergrootspiegel met een doorsnede van 10 centimeter, in de rechter onder hoek van de spiegel. Ideaal voor het aanbrengen van make-up, het verwijderen van de gezichtsbeharing of het inbrengen van lenzen.

De verschillende functies zijn eenvoudig te bedienen met het touch paneel op de spiegel. Met een afmeting van 150 bij 70 centimeter is dit een zeer grote spiegel. Ook is dit model verkrijgbaar in kleinere of grotere uitvoeringen. Deze spiegel heeft als nadeel dat hij ontzettend prijzig is. Ja, je krijgt waar voor je geld maar het is wel een hele investering. Als je echter de middelen hebt, is het zeker een goede investering waar jij en je huisgezin geruime tijd plezier van kunnen hebben.

Dit model stijgt, zonder twijfel, ver uit boven de andere modellen qua mogelijkheden en handige opties.


5. Luxe Badkamerspiegel Valenza 50x70cm – LED verlichting – Verwarming – Anti Condens

Het laatste model waar we in dit artikel wat dieper op ingaan is een spiegel van het merk Calisto Design. Het betreft een rechthoekige spiegel die in de lengte geplaatst dient te worden. Wanneer jij kiest voor een dergelijk model, kies je een product dat bijdraagt aan een uniek karakter voor jouw badkamer.

De complete spiegel blijft ten alle tijden condensvrij, dankzij de geïntegreerde verwarmingsmat. Ontzettend handig en ook absoluut tijd en moeite besparend. Naast de verwarmingsfunctie beschikt deze spiegel ook rondom over led verlichting. De verlichting heeft drie standen en kun je naar eigen wens instellen. Al deze functies zijn te bedienen met een touch schakelaar op de spiegel.

Met een maat van 70 bij 50 centimeter is deze spiegel aan de smalle kant. Ga dus na of dit past binnen de ruimte die jij beschikbaar hebt. Een te grote spiegel die je niet kwijt kunt is natuurlijk een probleem, maar ook een spiegel die te klein is voor de ruime badkamer die jij wellicht hebt, geeft geen mooi totaalplaatje. De spiegel is eventueel ook nog beschikbaar in een slag groter, met afmetingen van 60 bij 80 centimeter.

Deze spiegel onderscheidt zich met zijn interessante vorm en ook het zachte prijsje is zeker niet onaantrekkelijk voor de consument.


Waar moet je op letten bij het kopen van een spiegel met verwarming?

In dit artikel hebben we een vijftal spiegels bekeken. Er is duidelijk naar voren gekomen dat er tussen de spiegels veel verschil bestaat. Denk hierbij aan model, formaat, prijs, maar ook bijvoorbeeld de functies waarover de spiegels beschikken.

Aangezien het verwarmingselement vaak op dezelfde wijze tot uiting komt in alle spiegels, zijn het voornamelijk de overige aspecten waar je als consument op zal letten. Zo zal je een keuze moeten maken betreft het formaat en de vorm van de spiegel. Wil je een vierkant, rechthoekige of misschien wel een ronde spiegel? Dit is absoluut iets om over na te denken. Hoewel we hebben gezien dat zo een beetje alle spiegels met verwarming ook beschikken over ingebouwde led verlichting, zijn er andere functies die niet alle spiegels bezitten. Vraag jezelf dus af wat je belangrijk vindt. Zijn de verwarming en verlichting voldoende, of ben je ook geïnteresseerd in bijvoorbeeld een bluetooth functie of digitale tijd aanduiding. Wanneer je voor jezelf vaststelt welke functies je belangrijk vindt, kun je hierop specifiek gaan zoeken. Dit zal de keuze zeker een stuk eenvoudiger maken.

Ook is het altijd belangrijk om een budget vast te stellen dat je bereid bent uit te geven. Wanneer je vooraf duidelijk in kaart hebt wat je beschikbaar hebt, kun je specifiek zoeken op producten binnen deze prijsklasse. Dit voorkomt dat je verliefd wordt op een spiegel die je je eigenlijk niet kan veroorloven. Je wilt natuurlijk geen aankopen doen waarvan je later wellicht spijt gaat krijgen.


Is elke spiegel geschikt voor badkamer?

Wellicht vraag jij je af of iedere spiegel die je online of in de winkel tegenkomt ook daadwerkelijk geschikt is voor in de badkamer. Het antwoord is 9 van de 10 keer ja. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals passpiegels die helemaal niet bedoeld zijn om in de badkamer te plaatsen. Echter zijn de meeste spiegels die je tegen zal komen prima geschikt voor in de badkamer. Deze zijn spatwaterdicht wat betekent dat deze goed bestand zijn tegen condens die veroorzaakt wordt door het douche of badderen.

Wat is een goede badkamerspiegel?

Het perfecte formaat en vorm badkamerspiegel bestaat niet. Iedereen heeft andere ruimtes tot zijn beschikking en ook andere voorkeuren. Dit betekent dat de perfecte spiegel er voor iedereen anders uit ziet. Wel zijn er een aantal functies die zeer aantrekkelijk zijn op het gebied van badkamerspiegels. Denk hierbij aan ingebouwde verwarming, verlichting, digitale klok of zelfs bluetooth met speaker. Alles is tegenwoordig mogelijk met de multifunctionele spiegels die op de markt zijn gebracht. Al deze functies dragen absoluut bij aan een fijne badkamerspiegel.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.