Spiegel met verlichting

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien, die spiegels met die prachtige ledverlichting langs de randen of rondom achter de badkamerspiegel. Spiegels met verlichting zijn tegenwoordig niet meer weg te denken vanuit iedere moderne badkamer. Naast het feit dat het vaak een genot is voor het oog, zijn deze spiegels tegenwoordig ware wellness gadgets. Je kunt er daadwerkelijk van alles mee!

Een spiegel met verlichting heeft dus vele voordelen. Het geeft sfeer en kan daarnaast ook nog eens ontzettend handig zijn. Je hoeft niet langer te knoeien met het schuiven van lampen om de juiste belichting te verkrijgen. De spiegels zijn vaak uitgerust met verschillende standen, wat jou de juiste belichting geeft voor iedere klus. Jouw gezichtsverzorging wordt met deze spiegels een eitje en jij komt vanaf nu dus altijd goed voor de dag! 

Er zijn veel verschillende soorten spiegels met verlichting. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillende eigenschappen en jou daarmee hopelijk handvatten bieden om een goede keuze te maken op het gebied van deze spiegels. Ook zullen we een aantal van de beste modellen van dit moment nader met elkaar gaan bekijken. 


Waarop letten bij het kopen van een spiegel met verlichting

Om te beginnen zullen we een aantal zaken bespreken waar jij als consument op moet letten als het neerkomt op het aanschaffen van een nieuwe spiegel met verlichting. Er zijn namelijk een groot aantal zaken waar je vooraf goed over na moet denken of tijdens het zoeken op dient te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende functies, modellen, formaten en prijzen. In onderstaande lijst zetten we deze verschillende aspecten uiteen. 


Verschillende functies

Binnen het kader van spiegels met verlichting bestaan vele modellen die ieder beschikken over verschillende functies. Sommige functies zal jij ongetwijfeld belangrijker vinden dan anderen. Het is goed om hier aandacht aan te besteden, aangezien je hier uiteindelijk toch je keuze op baseert. Laten we daarom eens een aantal functies onder de loep nemen. 

Verlichting

Aangezien dit artikel gaat over spiegels met verlichting, zal iedere spiegel hier over beschikken. Echter zijn er verschillende soorten verlichting die op diverse modellen zijn aangebracht. De meeste spiegels maken gebruik van led verlichting rondom te spiegel. Op deze manier schijnt er rondom de randen van de spiegel een sfeervolle belichting. Dit is vooral fijn als je op zoek bent naar een echte sfeermaker voor in de badkamer. Ben je echter meer op zoek naar een spiegel die belichting biedt voor de persoonlijke verzorging, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up, het verwijderen of trimmen van de gezichtsbeharing, of het inbrengen van lenzen, dan kom je eerder uit bij kleine spiegels die belichting op het frame hebben zitten. In de volksmond ook wel make-up spiegels genoemd, bevatten vaak kleine lampjes boven op het frame van de spiegel. Deze schijnen dus als het ware direct in het gezicht, waardoor het hulp aanbiedt bij verschillende schoonheidsklusjes. Echter is de ingebouwde led verlichting nooit vervelend voor de ogen en dus in iedere situatie comfortabel te gebruiken. 

Vaak beschikken deze spiegels over een aantal lichtstanden. Doorgaans zijn dit er bij de meeste modellen drie, echter zijn er natuurlijk ook modellen met meer of minder lichtstanden. Deze lichtstanden variëren over het algemeen tussen de 3000 en 7000 Kelvin. Hiermee bieden ze een natuurlijk daglicht aan in verschillende tinten. 

Verwarming (Anti-Condens)

Veel verlichte spiegels hebben als bijkomende eigenschap een anti-condens functie. Deze spiegels hebben een ingebouwd verwarmingspaneel dat ervoor zorgt dat de spiegel ten alle tijden helder blijft. Hoe heet jij ook onder de douche wenst te staan, de spiegel zal nooit beslaan. Dit is ontzettend handig, vooral s ‘ochtends wanneer je haast hebt bijvoorbeeld. Ook is het ideaal als je samenwoont. Op deze manier voorkom je irritaties omdat de één de spiegel niet kan gebruiken omdat de ander te heet doucht. Die discussies zijn verleden tijd met deze anti-condens functie.

Wil jij meer weten over spiegels met deze interessante functie, lees dan hier ook het artikel Spiegel met Verwarming

Bluetooth + Speaker

Sommige modellen zijn uitgerust met een ingebouwde bluetooth functie, inclusief speaker. Op deze spiegels kun je simpelweg je telefoon aansluiten, middels bluetooth, en je favoriete nummers klinken vanuit de speakers. Spiegels die zijn uitgerust met deze functie worden als waar badkamer gadget gezien. Op deze manier word je ochtendritueel een feestje. En dat ochtendhumeur waar je soms last van hebt? Het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

In het artikel Spiegel met bluetooth, vindt je meer informatie over de verschillende spiegels met deze fijne functie. 

Vergrootfunctie

Veel modellen, en dan voornamelijk de wat kleinere make-up spiegels, zijn voorzien van een vergrootfunctie. Voornamelijk bij make-up spiegels is dit handig, omdat het ervoor zorgt dat je nooit meer een oneffenheidje over het hoofd ziet. Jij komt ten alle tijden goed voor de dag! De meeste spiegels vergroten tot 3 of 5 keer de werkelijkheid. Vooral vrouwen zijn gecharmeerd van deze functie, hoewel ook mannen er profijt van kunnen hebben.

Tijd/Temperatuur aanduiding

De meest luxe modellen hebben naast veel andere functies vaak ook een digitale klok en temperatuur aanduiding. In deze gevallen bevindt er zich vaak een digitaal display op de spiegel. Hierin is dan de tijd en temperatuur af te lezen. Vooral de tijdsaanduiding kan ontzettend handig zijn, wanneer je s ‘ochtends bijvoorbeeld haast hebt om op tijd op het werk of op school te komen. Zoals benoemd zijn het voornamelijk de zeer uitgebreide varianten die over deze handige tool beschikken. Hier zit dan vaak ook wel een prijskaartje aan waar je u tegen zegt. 


Model

​Zoals je weet komen spiegels in vele soorten, maten en vormen. Iedere interieurstijl vraagt weer om een andere vorm en afwerking. Het is daarom goed om na te gaan welk model jij geschikt vindt voor in jouw badkamer. Heb jij bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur, dan kies je hoogstwaarschijnlijk voor een ronde spiegel. Heb je echter een industriële badkamer, dan zal je keuze hoogstwaarschijnlijk uitgaan naar een rechthoekig of vierkant model. Zo is er gelukkig voor ieder wat wils.

Rond

Hoewel ieder zo zijn eigen smaak heeft, zijn er ook redenen om voor een bepaalde vorm spiegel te kiezen. Zo worden ronde spiegels vaak ingezet om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Daarnaast kunnen het eyecatchers zijn binnen vele verschillende interieurstijlen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Scandinavisch, Urban modern of romantisch. Ben jij geïnteresseerd in ronde spiegels, lees dan vooral ook ons artikel Ronde spiegel met verlichting

Rechthoekig

Veel moderne spiegels hebben tegenwoordig een rechthoekige vorm. Deze passen vaak goed bij een industriële interieurstijl, een stijl die de afgelopen jaren sterk is toegenomen in populariteit. Het voordeel van rechthoekige spiegels is dat deze vaak in de breedte worden geplaatst en dus een grote breedte bedekken. Dit maakt het een fijne spiegel voor het hele gezin, waar meerdere personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. 

Uiteraard zijn er naast ronde spiegels en rechthoekige modellen, nog veel andere vormen beschikbaar. Echter komen deze in vergelijking een stuk minder voor en zijn ook minder populair onder het grote publiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vierkante of ovale modellen. Deze kunnen overigens prachtig staan in verschillende interieurstijlen, alleen blijken ze in de praktijk simpelweg minder populair. Dit kan liggen aan de functionaliteit van deze vormen of het kan simpelweg een kwestie van smaak zijn. 


Formaat

Ongeacht de gewenste vorm, zijn spiegels met verlichting verkrijgbaar in diverse formaten. Zo zijn er ontzettend grote modellen, die geschikt zijn voor in een ruime badkamer en die ook gebruikt kunnen worden door meerdere personen tegelijkertijd. Daarnaast zijn er kleinere modellen, die geschikter zijn voor in kleine ruimtes en waar je toch even op je beurt moet wachten wanneer je partner deze bijvoorbeeld in gebruik heeft. Een grote wandspiegel heeft afmetingen tussen de 80 en 120 centimeter. Een kleine spiegel zit ongeveer tussen de afmetingen van om en nabij 60 à 80 centimeter. 

Nu hebben we het natuurlijk over wandspiegels. We hebben echter gezien dat er ook kleinere, make-up spiegels zijn die voorzien zijn van verlichting. Deze hebben in tachtig procent van de gevallen een ronde vorm. Vaak hebben deze een diameter tussen de 10 en de 30 centimeter. Groter of kleiner dan dit kom je ze doorgaans niet heel vaak tegen. Deze spiegels zijn echter uitsluitend bedoelt voor de gedetailleerde gezichtsverzorging en functioneren dus niet als hoofdspiegel in bijvoorbeeld de badkamer.


Budget

Het is altijd verstandig om vooraf een budget vast te stellen. Dit geldt in principe voor iedere aankoop. Wanneer je van tevoren voor jezelf duidelijk in kaart brengt hoeveel een product mag kosten, kun je gericht gaan zoeken naar producten die in deze prijscategorie vallen. Daarnaast kan het voorkomen dat je een aankoop doet waar je achteraf wellicht spijt van krijgt. 

Wanneer we kijken naar de verschillende spiegels zien we dat er een groot prijsverschil kan zijn tussen de diverse modellen. Zo kun je een grote spiegel met verlichting scoren voor nog geen tweehonderd euro. Echter zijn er spiegels van hetzelfde formaat die zelfs boven de vierhonderd euro uitkomen. De kleine spiegels met verlichting, beter bekend als de make-up spiegels, kosten doorgaans tussen de twintig en de vijftig euro. 

De prijzen zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Een belangrijk aspect zijn de functies die de spiegel bezit. Wanneer een spiegel boordevol handige functies zit, en daarmee een echt wellness gadget te noemen is, zal hier een hoger prijskaartje aan vast zit. Voor deze complete modellen betaal je dan ook vaak wel een paar honderden euro’s. Vind je echter niet alle functies belangrijk en hou je het bij de basics, dan ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit. Naast de functies spelen ook formaat en design/afwerking een grote rol. Het oog wil natuurlijk ook wat, en daar wordt de prijs dan ook vaak op gebaseerd. 


Beste spiegels met verlichting: Dit is onze Top 5

In de onderstaande lijst zullen we gaan kijken naar vijf compleet verschillende spiegels met verlichting. We kijken naar de verschillende eigenschappen, sterke en zwakke punten. Wellicht dat er wel een spiegel bij zit die volledig aansluit bij jou wensen. We hopen je hiermee in ieder geval een beter beeld te geven en je te helpen in je keuze voor een nieuwe spiegel met verlichting. 

Dit zijn de 5 beste spiegels met verlichting van 2024:


1. Viidako LED spiegel met verlichting- Condensvrij – Dimbaar – 3 LED standen

Deze spiegel van het merk Viidako straalt ontzettend veel sfeer uit en is daarnaast een echte eyecatcher. Dit ronde model, met led verlichting rondom, is een lust voor het oog en heeft daarnaast een fijne prijskwaliteitverhouding. Dit model heeft afmetingen van 60 bij 60 centimeter maar ik ook verkrijgbaar in 80 of 100 centimeter. 

Dit product beschikt over drie led standen, die je eenvoudig kan bedienen met een touch sensor op de spiegel. Met deze sensor kun je ook de anti-condens functie bedienen. Met deze ingebouwde verwarmingsplaat hoeft er namelijk nooit meer sprake te zijn van een beslagen spiegel. De drie lichtstanden bestaan uit 3000Kelvin, 4200Kelvin en 6000Kelvin. Voor iedere klus ,maar ook voor iedere sfeerbeleving de juiste belichting. 

Deze spiegel met verlichting weegt nog geen vier kilo en is zeer eenvoudig aan de muur te bevestigen met het bijgeleverde installatiemateriaal. De antikras techniek waarmee de spiegel is voorzien, zorgt ervoor dat deze jarenlang mooi kan blijven.

Een degelijke, sterke en vooral zeer smaakvolle spiegel, die jarenlang mee kan gaan en dat voor een betaalbare prijs. Dat is waar je voor gaat als je kiest voor dit model van het merk Viidako.


2. Mawialux LED spiegel met verlichting – 140 cm – Rechthoek – Verwarming – Digitale Klok – Bluetooth

Dit model van het merk Mawialux is zeer uitzonderlijk. Zelfs een spiegel in een vijf sterren hotel kan hier maar moeilijk aan tippen. Het betreft een rechthoekige wandspiegel die in de breedte wordt geplaatst in de badkamer. Het is een zeer prijzig model maar het is ook werkelijk een luxe investering. De spiegel met verlichting is 140 centimeter breed en 70 centimeter lang. Hij is hiermee ideaal voor in een ruime badkamer. 

Ook deze spiegel is uitgerust met drie verschillende lichtstanden. Wederom 3000, 4500 en 6000 Kelvin. Altijd de juiste verlichting bij de hand. Naast de ingebouwde verlichting is deze spiegel voorzien van bijna iedere functie die je je maar kunt indenken. Zo beschikt de spiegel over de anti-condens functie, een bluetooth functie inclusief speaker, een vergrootfunctie en een digitale klok met daarbij temperatuur aanduiding. Het is een hele mond veel, een extreem veelzijdig product kunnen we wel stellen. Alle functies zijn te bedienen met de touch schakelaars onder het display op de spiegel. 

De spiegel heeft een gewicht van 22 kilo en dit zegt ook zeker iets over zijn stevigheid en hoogstwaarschijnlijk lange levensduur. Het is absoluut niet aan te raden om deze spiegel met verlichting in je eentje te gaan bevestigen aan de muur, doe dit altijd met minimaal twee personen. De explosion-proof laag die over de spiegel is aangebracht heeft dezelfde functie als gehard glas. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel jaren je plezier kan beleven aan dit interessante product.

Deze spiegel met verlichting ligt in een hoog prijssegment maar is absoluut een waardevolle investering, je kiest namelijk voor een zeer exclusief model met ontzettend veel extra’s. 


3. Personal Care – Make-up Spiegel – LED verlichting en 5x Vergroting – 360 graden draaibaar 

Het derde product waar we bij stil willen staan, is een make-up spiegel met verlichting. Het betreft een kleine, ronde spiegel met een diameter van 25 centimeter, die aan de muur gemonteerd wordt met een verlengbare arm. De stevige doch soepele scharnier arm zorgt ervoor dat je de spiegel eenvoudig in en uit kan klappen. Dit bespaart ruimte en biedt met zijn flexibiliteit ten alle tijden een goede invalshoek.

Deze spiegel biedt een heldere led verlichting aan beide zijden van de spiegel. Ook dit model beschikt weer over drie verschillende lichtstanden. Een bijkomende bonus functie is dat deze lamp automatisch uitschakelt na 30 minuten. Vergeet je dus de verlichting in de spiegel uit te schakelen, is dit geen enkel probleem. Dit model betreft een dubbelzijdige spiegel waarvan de achterzijde een 5-voudige vergroting biedt. Ideaal voor die precieze klusjes zoals scheren en epileren. 

Deze make-up spiegel met verlichting is roestvrij en daarnaast zeer duurzaam. De spiegel werkt simpelweg op batterijen. Dit kan door sommige mensen als een voordeel worden gezien en voor andere juist als een nadeel. Dit is verder uiteraard een persoonlijke keuze. 

Met deze spiegel van het merk Personal Care ben je daadwerkelijk een multifunctionele tool rijker, die jou kan bijstaan bij verschillende verzorgingsroutines. 


4. Bright Beauty Vanity Hollywood make up spiegel met verlichting

Naast het feit dat deze Hollywood spiegel met verlichting zeer geschikt is voor visagie en andere persoonlijke verzorging, is het ook nog eens een genot om naar te kijken. Die echte Hollywood sfeer, en dat gewoon bij jou in de slaapkamer. Het betreft een staand model met rondom een twaalftal led bulbs. Het staat ontzettend leuk en je zou het als het ware zelfs als decoratie kunnen neerzetten. De spiegel heeft een diameter van 33 centimeter en is daarmee redelijk groot voor een make-up spiegel. 

Deze spiegel beschikt ook weer over drie verschillende lichtstanden, net als de voorgaande modellen die besproken zijn. De spiegel met verlichting is 360 graden roteerbaar en biedt daardoor altijd een juiste, goed belichte invalshoek. De verschillende standen zijn eenvoudig te bedienen met de touch schakelaar onderaan de spiegel. De verlichting werkt op stroom en je hebt dus geen gedoe met het verwisselen van batterijen. De voor gemonteerde led lampen hebben een levensduur van 50.000 branduren, nou reken maar uit hoelang jij daar plezier van kan hebben! Voor dit model is geen montage nodig en deze is dus direct te gebruiken. De spiegel zit in een betaalbare prijsklasse voor zijn formaat en mogelijkheden. 

Deze spiegel onderscheidt zich zonder enige twijfel met zijn unieke Hollywood look en biedt daarnaast alle gemakken die jij zoekt in een make-up spiegel met verlichting. 


5. Nuvoo Make-up Spiegel met verlichting

Deze spiegel met verlichting van het merk Nuvoo is een staand model. Deze kun je plaatsen op een bureau, kaptafel of op een andere geschikte plek naar wens. De spiegel weegt 4,5 kilo en het is dan ook mogelijk om deze staande variant te verplaatsen indien nodig of gewenst. De diameter van dit product is 50 centimeter en dat is best groot voor een visagie spiegel. Groot genoeg voor alle denkbare vormen van haar- of gezichtsverzorging.

De spiegel is rondom voorzien van een lichtcirkel. De ingebouwde verlichting is dimbaar en heeft drie licht tinten. Je kunt de LED verlichting instellen van 3000 tot 7000 Kelvin. Deze ronde spiegel met verlichting is voorzien van een touch sensor waarmee je kunt schakelen tussen de licht instellingen. De verlichting wordt gevoed met een adapter die aangesloten dient te worden.

Naast de verlichting heeft deze spiegel nog wat andere leuke extra’s. Zo heeft de voet van de spiegel een antislip laag, wat ervoor zorgt dat deze stabiel is en daardoor geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast is dit model ook nog voorzien van een usb poort, waaraan je je mobiele telefoon kunt opladen. Ideaal toch! Dit product is verkrijgbaar in een variant met een gouden, zilveren of zwarte voet. Een passende spiegel met verlichting voor iedere ruimte.

Wanneer jij op zoek bent naar een grote, staande make-up spiegel van een hoge kwaliteit en met een stijlvol karakter, dan is dit zeker een kanshebber voor jou!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.