Douchepaneel met thermostaatkraan

We zijn allemaal wel bekend met de traditionele douche met mengkraan. Een beetje warm en een beetje koud water, totdat je precies de juiste en aangename temperatuur hebt gevonden om in te douchen. Echter zijn er tegenwoordig moderne, nieuwe modellen die net even iets anders werken. Want dat moet toch makkelijker kunnen, denk je ook niet?

Een douchepaneel met thermostaatkraan groeit in populariteit en is in veel moderne badkamers reeds de nieuwe standaard. Een douchepaneel is een paneel waar vaak veel verschillende functies zitten ingebouwd. Denk hierbij aan een watervalstraal, een regendouche of zelfs massagesproeiers. Deze panelen werken doorgaans met een thermostaatkraan. Dit is een kraan met daarin een thermostaat die de temperatuur van het water regelt met slechts een draaiknop.

Een douchepaneel met thermostaatkraan hoef je slechts te draaien naar de gewenste temperatuur en de kraan regelt de rest. Het voordeel hiervan is dat je na enige tijd weet welke temperatuur jouw voorkeur heeft en je dus geen gedoe meer hebt met mengkranen en het aanvoelen van de temperatuur van het water. Met een draai aan de knop komt de gewenste water temperatuur zo uit de douche stromen.


Beste douchepaneel met thermostaatkraan: Dit is onze Top 5

In dit artikel zullen we een vijftal douchepanelen met thermostaatkranen uitlichten. We zullen gaan kijken naar de verschillende materiaaleigenschappen, functies, maar ook design en betaalbaarheid zijn niet geheel onbelangrijk. Met dit artikel hopen we jou als consument te helpen om het beste douchepaneel met thermostaatkraan uit te kiezen, die ook daadwerkelijk het beste past bij jouw wensen en voorkeuren.

Dit zijn de 5 beste douchepaneel met thermostaatkraan van 2024:


1. Douchepaneel Salvador met thermostaatkraan

Dit douchepaneel met thermostaatkraan is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur zwart. Hiermee biedt het een ultra strak en modern uiterlijk aan jouw badkamer. Met afmetingen van 20 centimeter breed en 170 centimeter lang, is dit een groot paneel. Een paneel dat ook nog eens voorzien is van veel extra functies.

Naast de thermostaatkraan die eenvoudig met een enkele knop te bedienen is, biedt dit model veel andere opties. Zo is de hoofddouche voorzien van een waterval functie. Deze functie zal je helpen om van je ochtendritueel een waar relax momentje te maken. Ook de twee massagejets die het paneel bevat dragen hier zonder twijfel aan bij. Dit apparaat is een waar wellness gadget, en dat gewoon bij jou thuis in de badkamer. Dat geloof je toch bijna niet. Al deze functies zijn eenvoudig te bedienen met de draaiknoppen op het midden van het paneel. Je kunt met dit paneel zelfs twee standen tegelijk gebruiken. Zo kun je genieten van zowel de watervalstraal als de massagefunctie, tegelijkertijd!

De massagesproeiers zijn uitgevoerd met anti-kalk knoppen. Deze zorgen ervoor dat er geen kalk zal ontstaan in en rondom de sproeiers. Hierdoor zijn ze ook zeer gemakkelijk in het onderhouden en reinigen. Zoals benoemd is dit model gemaakt van aluminium, dit draagt bij aan een lichtgewicht paneel dat eenvoudig zelf te monteren is aan de badkamerwand.

Dit product is populair wegens zijn moderne uiterlijk, en het feit dat je er als gebruiker maar weinig onderhoud en schoonmaak werk aan hebt.


2. Amaro RVS Douchepaneel met Thermostaatkraan, Regendouche en Massagejets

Dit douchepaneel van het merk Creavit is gemaakt van roestvrijstaal en is uitgevoerd in de kleur zilver. Met zijn afmetingen van 160 bij 20 centimeter, is het een mooi gemiddeld model dat in principe in iedere badkamer goed tot zijn recht kan komen. Met zijn vele opties zal het ook zeker functioneren als een echt wellness gadget.

De thermostaatkraan is eenvoudig te bedienen met een draaiknop. Geen gedoe meer met het mengen van warm en koud water, dat wordt allemaal voor je geregeld. Daarnaast beschikt dit model over vele andere functies. Zo is de hoofddouche uitgevoerd als stortdouche met een diameter voor 20 centimeter, die je volledige lichaam bedekt met heerlijke stralen warm water. Ook beschikt de hoofddouche over een watervalfunctie, voor het ultieme relaxmoment. Dit model is tevens uitgerust met twee massagejets.

Zoals benoemd is dit douchepaneel gemaakt van roestvrijstaal. Dit is zeer fijn materiaal voor in de badkamer. Het vergt, in tegenstelling tot sommige andere materialen, maar weinig onderhoud en is daarnaast eenvoudig schoon te maken. Dit kun je doen met water en indien gewenst met een mild schoonmaakmiddel.

Dit douchepaneel met thermostaatkraan is populair wegens zijn wellness functies, en eenvoudige bedieningspaneel.


3. Douchepaneel Nevada – Thermostaatkraan – Regendouche met massagejets

Het derde paneel waar we in dit artikel naar willen kijken is qua uiterlijk sterk anders dan de overige modellen. Het luxe paneel is uitgevoerd in een glimmend zwarte kleur, en de hoofddouche ziet er echter meer uit als een traditionele douchekop. Het is een waar designerstuk kunnen we wel zeggen. De voorkant van het paneel is gemaakt van zwart veiligheidsglas en de achterzijde van aluminium. Het is een unieke combinatie. Met zijn afmetingen van 150 bij 25 centimeter is het qua formaat een gemiddeld model.

Er is simpelweg een draaiknop waarmee je de thermostaatkraan op de gewenste temperatuur instelt. De overige knoppen op het paneel zijn bedoeld voor het bedienen van de overige functies die dit model bezit. De hoofddouche is uitgerust als regendouche die een heerlijk begin van jouw dag verzorgen. Nooit meer sprake van een te kleine waterstraal, waardoor bijvoorbeeld jouw rug in de kou komt te staan. Naast de handdouche en de hoofddouche beschikt dit model ook nog eens over maar liefst zes massagejets.

Het douchepaneel is uitgerust met speciale anti-kalk knoppen. Dit scheelt een hoop schoonmaak werkt en verlengt daarnaast ook de levensduur van het paneel. Want van zo een veelzijdig product wil jij natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Zoals eerder benoemd is de voorkant van dit paneel gemaakt van zwart veiligheidsglas. Dit materiaal vergt dan wel weer iets meer schoonmaakwerk, aangezien vlekken en strepen direct zichtbaar zijn op dit materiaal. Ga dus bij jezelf na of je dit een probleem vindt, of dat je het wel over hebt voor dit prachtige nieuwe pronkstuk in je badkamer. Die keuze licht bij jou als gebruiker.

Dit product onderscheidt zich zonder enige twijfel met zijn unieke design en combinatie van materialen, het zal een echte eyecatcher zijn in iedere moderne badkamer.


4. Schutte LANZAROTE Glas-douchepaneel

Het douchepaneel van het merk Schütte is uitgevoerd met wit glas. Dit paneel heeft daarmee een ontzettend modern en gestroomlijnd uiterlijk. Het is met afmetingen van 138 bij 28 een kort doch breed model, die qua formaat zal passen in bijna iedere badkamer.

Dit model is wederom voorzien van een thermostaatkraan die je eenvoudig bedient met een draaiknop. Daarnaast is het paneel voorzien van een afneembare handdouche, een grote stortdouche en maar liefst zes verkwikkende massagejets. Dit zorgt voor het ultieme douchegenot en het ware wellness gevoel. Al deze extra functies zijn eenvoudig te bedienen met de draaiknoppen in het midden van het paneel. Dit model is ook zeer kindvriendelijk met zijn temperatuur beveiliging van 38 graden. Dit voorkomt dat kleine kinderen zich per ongeluk onder een veel te hete douche zetten. Ontzettend handig natuurlijk, en super veilig voor het hele gezin!

De sproeigaatjes in de verschillende douche elementen zijn voorzien van een anti-kalk functie. Dit scheelt veel onderhoud en schoonmaakwerk. De glazen afwerking van dit product vergt echter weer iets meer onderhoud. Niet zo veel als het zwarte glazen model wat we eerder in dit artikel bekeken hebben, maar zeker nog meer schoonmaakwerk als bijvoorbeeld een variant van roestvrijstaal.

Dit model van het merk Schütte kenmerkt zich door een combinatie van design en gebruiksgemak, daarnaast belooft het een lange levensduur waardoor jij als gebruiker jarenlang kan genieten van dit veelzijdige product.


5. Aloni douchepaneel met thermostaatkraan

Dit zwarte douchepaneel van het merk Creavit is gemaakt van roestvrijstaal. Met zijn eenvoudige doch strakke design, past deze mooi binnen de moderne badkamer. Met afmetingen van 20 centimeter breed en 160 centimeter hoog, hebben we hier te maken met een gemiddeld formaat.

Net als bij de modellen die we voorgaand besproken hebben, is ook deze thermostaatkraan eenvoudig te bedienen met een draaiknop. Dit model beschikt wederom over fijne functies die bijdragen aan het echte wellness gevoel. Denk hierbij aan een stortdouche, watervalfunctie, afneembare handdouche en twee grote massagejets. Geef toe, dit klinkt toch als een heerlijk begin van je dag?

Aangezien dit product gemaakt is van roestvrijstaal biedt het veel stevigheid en belooft het daarnaast een lange levensduur. Dit materiaal is eenvoudig schoon te maken met warm water en eventueel een mild schoonmaakmiddel.

Dit paneel is gemaakt van fijn materiaal, dat eenvoudig schoon te maken is en daarnaast zijn de wellness functies een echt cadeautje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een douchepaneel met thermostaatkraan?

In dit artikel hebben we vijf verschillende douchepanelen met thermostaatkranen onderzocht. Hoewel sommige producten zeer grote gelijkenissen vertonen, zoals bijvoorbeeld de nummers twee en vijf in deze lijst, zijn er ook grote verschillen te zien tussen andere modellen. Sommige onderscheiden zich bijvoorbeeld met een compleet ander materialen dan de meeste modellen.

Er is ook duidelijk geworden dat de meeste douchepanelen beschikken over soortgelijke functies. Zo beschikken bijna alle modellen over een stort- of regendouche, en massagefuncties. Bij het maken van een passende keuze zal het dus voornamelijk aankomen op formaat, design, kleur of materiaal.

Ga dus bij jezelf na wat je belangrijk vindt op het gebied van deze eigenschappen. Hecht je veel waarde aan onderhoudsgemak, dan is het fijn om voor een model te kiezen met een anti-kalk functie of materiaal dat eenvoudig schoon te maken is, zoals roestvrijstaal. Staat een mooi design echter hoger in het vaandel bij jou, dan kan het zijn dat je kiest voor bijvoorbeeld zwart of wit glas. Het is maar net wat je belangrijk vindt of waar je waarde aan hecht.

Nog iets om op te letten is het formaat van het douchepaneel. Bepaal eerst waar jij het product in jouw badkamer wilt gaan ophangen, en ga naar aanleiding hiervan op zoek naar een geschikt model.

Als laatste maar zeker niet minst belangrijke punt, is het goed om na te denken over je budget. Stel voor jezelf een bedrag vast waar je niet overheen wilt gaan en zoek gericht naar panelen die zich in deze prijsklasse bevinden. Dit voorkomt dat je een aankoop doet waar je later wellicht spijt van krijgt.


FAQ

Waarom een thermostaatkraan douche?

Wellicht vraag je je af wat het voordeel is van een thermostaatkraan douche. Een aantal punten spelen hierbij een rol. Ten eerste is het ontzettend handig dat je niet meer zelf hoeft te knoeien met het warme en het koude water. Nu heb je nog maar een knop nodig die al het werk doet. Daarnaast is een thermostaatkraan ook energie en waterbesparend. Een win-win situatie kunnen we wel zeggen.

Wat zijn de voordelen van een douchepaneel?

Douchepanelen zijn in de afgelopen jaren razendsnel populair geworden. Je ziet steeds meer huishoudens die kiezen voor een volledig douchepaneel in plaats van een gewone douche set. Dit heeft uiteraard te maken met de volledigheid van een douchepaneel. Deze beschikt namelijk vaak niet alleen over een lekkere regendouche, maar ook over een bijbehorende handdouche, een watervalstraal en er kunnen zelfs massagejets op geïnstalleerd worden. Het biedt een volledige wellness ervaring en dat gewoon in je eigen badkamer. Niet zo gek dus dat zoveel mensen de overstap al hebben gemaakt.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.