Douchepaneel met Infrarood  

Wil je jouw badkamer een upgrade geven en het omtoveren tot een heerlijke ontspannen plek voor het hele gezin? Dat is mogelijk! Met de ultramoderne tools die tegenwoordig beschikbaar zijn kun je alle kanten op. Een van die tools is het inmiddels populaire douchepaneel. Deze zijn tegenwoordig beschikbaar in alle soorten en maten, de ene nog uitgebreider dan de ander. 

Een populaire optie is het infrarood douchepaneel. Dit paneel beschikt over infraroodstralen die warmte afgeven. Onder het genot van deze heerlijk warmtestralen, kan men compleet tot rust komen. Het kan hulp bieden bij stijven spieren en gewrichten. Daarnaast heeft het ook een positieve uitwerking op de huid. 

In dit artikel gaan we een aantal verschillende douchepanelen met infrarood functie bekijken. We zullen de eigenschappen en functies van deze producten met elkaar gaan behandelen. Ook geven we tips die je in gedachten kunt houden bij de aanschaf van dit product. Hopelijk kunnen we jou op deze manier begeleiden bij het vinden van een passend product.  


Waar moet je op letten bij het kopen van een douchepaneel met infrarood?

Wellicht is dit de eerste keer dat je een douchepaneel met infrarood gaat schaffen. Dan vraag je je ongetwijfeld af op welke punten je moet letten bij aanschaf. Je wilt natuurlijk kosten wat het kost voorkomen dat je een vermogen uitgeeft aan iets dat uiteindelijk niet helemaal lijkt aan te sluiten op jouw wensen. 

Een aantal relevante punten waar we bij stil zullen staan zijn het formaat van het paneel, het materiaal waar het product van is gemaakt, de verschillende prijsklasse, en ook de extra functies die wellicht toegevoegd zijn. Om te beginnen willen we stilstaan bij het benodigde budget. 


Prijsklasse 

Alvorens je over gaat tot een aankoop is het ten alle tijden verstandig om een budget vast te stellen. Wanneer je van tevoren een bedrag vaststelt, kan dit een grote hulp zijn. Het voorkomt dat je naar producten gaat kijken die buiten je budget liggen, en het kan je bovendien behoeden voor een miskoop.  

Om direct maar met de deur in huis te vallen, een douchepaneel met infrarood is geen goedkoop product. Het is een investering, maar kan dan ook een waardevolle toevoeging zijn waar het hele gezin jarenlang plezier van kan hebben. 

De duurdere modellen worden aangeboden voor prijzen die liggen rond de 3.000 euro. Dit zijn doorgaans grote en uitgebreide panelen, die een lange levensduur hebben.  

De goedkopere modellen daarentegen zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 700 euro. Dit zijn doorgaans de compacte modellen met wat minder functie mogelijkheden. Echter blijven het duurzame producten die relatief lang meegaan.  

Tussen deze twee uiterste ligt uiteraard een breed spectrum. De meeste producten liggen hier ergens tussenin. De beschikbare functies kunnen verschillen, zo ook het gebruiksgemak en materiaal.  


Formaat 

Douchepanelen zijn verkrijgbaar in diverse maten. Dit is fijn, want er zit er altijd wel eentje tussen die past in jouw badkamer. De meeste modellen hebben een hoogte van iets minder dan twee meter. De verschillende breedtes variëren tussen de twintig en de veertig centimeter.  

Met deze afmetingen als gemiddelde genomen, kunnen we stellen dat je dit product doorgaans prima kwijt kunt in iedere badkamer. Desondanks is het verstandig om de bekende spreuk in gedachte te houden; Meten is Weten!  

Zorg daarom dat je jouw doucheruimte op meet, alvorens je op zoek gaat naar een douchepaneel. Dit voorkomt dat je een product koopt wat niet goed past, en het kan je helpen om een model uit te kiezen dat het beste aansluit op de beschikbare ruimte. Meet zowel de breedte als de lengte op.  

Er zijn ook compacte modellen op de markt die sterk afwijken van de gemiddelde afmetingen, later in dit artikel zullen hier wat voorbeelden van voorbij komen. Alvast een voorproefje, wist je dat er infrarood panelen op de markt zijn met afmetingen van slechts 60 bij 20 centimeter?! 


Materiaal 

De meeste infrarood panelen zijn gemaakt van kunststof of aluminium. Deze materialen brengen meerdere voordelen met zich mee, die maken dat ze zeer geschikt zijn voor de productie van douchepanelen. Laten we eens kijken welke voordelen dit zijn.  

  • Zowel kunststof als aluminium zijn duurzame materialen. Ze hebben doorgaans een lange levensduur. 
  • Kunststof en aluminium zijn materialen die eenvoudig zijn schoon te maken. Het vergt daarnaast maar weinig onderhoudt. 
  • Voornamelijk aluminium is zeer licht in gewicht. Dit zorgt ervoor dat dergelijke panelen geschikt zijn voor in iedere badkamer. Over veelzijdigheid is dus ook absoluut nagedacht. 

Uitvoering/ bediening 

Ieder infrarood paneel ziet er net even anders uit. Er zijn veel verschillende uitvoeringen met de daarbij behorende functies. Zo is het ene paneel uitsluitend uitgerust met infrarood, en geeft dus enkel warmte af. Het andere paneel daarentegen kan voorzien zijn van een regendouche, handdouche en in sommige gevallen zelfs massage functies.  

Tegenwoordig zijn vrijwel alle douchepanelen uitgerust met een modern digitaal touchpad. Hiermee kunnen de infrarood lampen eenvoudig worden in- en uitgeschakeld.  


Beste douchepanelen met infrarood: Dit is onze top 5 

Wij helpen de consument graag bij het maken van een bewuste keuze. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de beste infrarood panelen van dit moment. Wellicht komt het perfecte douchepaneel met infrarood voor jou wel voorbij in onze top vijf. Laten we dus snel gaan kijken naar deze vijf producten en hun eigenschappen. 

Dit zijn de 5 beste douchepanelen met infrarood van 2024:


1. Rustica Meja Infrarood Douchepaneel 25x69x190 cm Mengkraan Regendouche 

Het eerste model die we willen uitlichten, is een multifunctioneel pareltje. Het betreft een douchepaneel met een hoogte van 190 centimeter en een breedte van 25 centimeter. Hiermee is het een lang, doch smal model. Ideaal voor iedereen die in de hoogte veel en in de breedte minder ruimte heeft.  

Dit model is gemaakt van een combinatie van kunststof en aluminium. Dit materiaal is onderhoudsvriendelijk en biedt daarmee dus veel gebruiksgemak. Het kan je veel werk en tijd besparen, die jij vervolgens kan besteden aan de dingen die er echt toe doen! Dit model is uitgevoerd in de kleuren zwart en chroom, en heeft een moderne uitstraling. 

Zoals eerder benoemd hebben we hier te maken met een multifunctioneel product. Het paneel is niet alleen voorzien van infrarood, maar beschikt ook over een regen- en handdouche. De infraroodstraling is eenvoudig te bedienen middels een modern touchpad.  

In vergelijking met de andere producten die in dit artikel naar voren zullen komen, is dit een redelijk betaalbaar douchepaneel. Hoewel het natuurlijk een investering blijft, is de prijs-kwaliteit verhouding van dit product zeer goed. 

Dit douchepaneel met infrarood onderscheidt zich met zijn multifunctionaliteit en strakke, moderne uiterlijk. 


2. Xenz Feel Good Shower UV en Infrarood Inbouwlamp Zwart 

Het tweede product waar we naar willen kijken is een paneel van het merk Xenz. Het betreft een infrarood paneel met een afmeting van 185 centimeter hoog en ongeveer 40 centimeter breed. Hiermee is het een redelijk groot en breed model.   

Deze Feel Good Shower is een inbouw model die beschikt over zowel UV-lampen als infrarood lampen. De lampen kunnen tegelijkertijd of afzonderlijk van elkaar worden gebruikt. Dit product is uitgevoerd is het zwart maar indien gewenst ook leverbaar in de kleur wit. Er is dus altijd wel een variant die goed aansluit bij de sfeer in jouw badkamer.  

Het paneel beschikt over een timer die is ingesteld op maximaal 12 minuten. Dit zorgt ervoor dat je niet te lang wordt blootgesteld aan de Uv-straling. Het is niet verstandig om langer dan deze ingestelde tijd gebruik te maken van de UV-lampen.  

Dit lichtpaneel is een product in een zeer hoge prijsklasse. Tegelijkertijd ook het meest waardevolle product die in dit artikel aan bod komt. Aangezien het toch een luxeproduct is, en daarnaast jouw badkamer daadwerkelijk kan omtoveren in een ware spa sensatie, is het enigszins begrijpelijk dat hier een groot prijskaartje aanhangt. Je betaalt veel, maar dan heb je ook wat! 

Dit product onderscheidt zich van andere in dit artikel met de unieke combinatie van zowel UV-lampen als infrarood lampen. Dubbel genieten dus. 


3. SunShower Pure Infrarood Inbouw 62×20 cm Grijs 

Met een afmeting van 62 centimeter hoog en 20 centimeter breed, hebben we hier te maken met een compact model. Het betreft een paneel met een enkele, doch krachtige infrarood lamp. Ideaal voor de kleinere badkamer, en ook passend in een minder groot budget. 

Deze Sunshower is een inbouw model met een inbouwdiepte van minimaal 10 centimeter. Dit product is verkrijgbaar in diverse kleuren. Je kunt kiezen voor zwart, wit, of grijs. De lamp is eenvoudig te bedienen met het ingebouwde touchscreen. Dit kleine, doch krachtige product kan een ware uitkomst bieden bij pijnlijke spieren, rugklachten, nekklachten, reuma en vergelijkbare aandoeningen. Het biedt pijnverlichting en zorgt dat het lichaam compleet tot rust kan komen.  

Ondanks dat deze lampen een dure investering zijn, licht dit model met zijn compacte uiterlijk in een redelijke betaalbare prijsklasse.  

Deze infrarood lamp kenmerkt zich met zijn compacte uitstraling en krachtige lamp die een fantastische mate van verlichting kan bieden bij lichamelijke klachten. 


4. Infrarood Douchepaneel Nora Rustica 25x69x190 cm Touchpad Mengkraan Regen- en handdouche 

Net als het eerste product dat we besproken hebben, is ook dit een douchepaneel van het merk Sanexo. Qua uiterlijk komen de panelen grotendeels met elkaar overeen. Het betreft enkel een andere uitvoering. Ook dit paneel heeft afmetingen van 25 centimeter breed en 190 centimeter hoog. Deze smalle uitvoering past in vrijwel iedere badkamer.  

Dit douchepaneel is uitgevoerd in een chroom kleur en brengt een chique uitstraling met zich mee. Het product bevat zowel een regendouche als een handdouche. Volledig uitgerust voor iedere klus, kunnen we dus wel zeggen. Op romp hoogte zijn twee infrarood lampen te vinden op het frame van de douche. Daarnaast is er nog en infrarood lamp boven het hoofd, naast de stortdouche. Het paneel is eenvoudig te bedienen met een ingebouwd touchpad.  

Dit multifunctionele product is, met al zijn functies en gebruiksgemak, een goede koop. In vergelijking met soortgelijke modellen bevindt deze variant zich in het lagere prijssegment. 

Deze tool kan sfeer in jouw badkamer brengen en ervoor zorgen dat jij optimaal kan genieten van het heerlijke, ontspannen spa gevoel.  


5. Feel Good Shower Xenz Infrarood M Inbouw 70 cm Zwart 

Het laatste product dat we willen bespreken is wederom een paneel van het merk Xenz. Echter, in tegenstelling dat het andere model van dit merk dat we eerder bekeken hebben, betreft dit een variant die enkel beschikt over infrarood lampen. Met een afmetingen van 70 centimeter hoog en 20 centimeter breed, hebben we hier te maken met een compact model.  

Dit compacte model past in principe in iedere badkamer. Het product beschikt over een timer die jij zelf kan instellen. Echter zit er een maximum aan van 12 minuten. Dit is in principe voldoende tijd om een heerlijke therapeutische douche te nemen. Het paneel is uitgevoerd in het zwart en geeft daarmee een strakke, moderne uitstraling aan de badkamer.  

Het aluminium waar dit product van is gemaakt, is eenvoudig schoon te maken en vraagt weinig onderhoudt. Daarnaast heeft het een lange levensduur bij correct gebruik. Hoewel je dit inbouw model natuurlijk kunt plaatsen waar je zelf prettig vindt, is het verstandig om deze niet vol op het gezicht te laten schijnen. Hier kan het zijn werk niet optimaal doen, en het is bovendien geen fijne positie.  

Voornamelijk de betaalbaarheid, is wat dit paneel zo populair maakt onder consumenten. Zoals eerder besproken is een douchepaneel met infrarood een grote investering, en het is dan ook verrassend een dermate voordelig model tegen te komen.  

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.