Beste automatische zeepdispenser

Meer bacteriën op je mobiele telefoon of de deurknop, dan op de toiletbril. Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen. We vergissen ons nog wel eens als het aankomt op het gebied van hygiëne rondom het huishouden. Een kruisbesmetting is in een flits gebeurt en kan schadelijk zijn voor jezelf en je huisgezin. Daarom zullen we ons in dit artikel gaan focussen op een aantal van de beste automatische zeepdispensers.

Een automatische zeepdispenser is een ideale en hygiënische oplossing. Het biedt een efficiënte manier om je handen te wassen zonder het ouderwetse zeeppompje met bacteriën achter te laten. Deze automatische modellen zijn uitgerust met een infrarode sensor die de handen detecteert wanneer je deze onder het pompje houdt. Het geeft vervolgens exact de juiste hoeveelheid zeep af en zorgt er daarmee ook voor dat er geen overtollige zeep verloren gaat.

Zo’n automatische zeepdispenser is dus ontzettend makkelijk en bespaart ook nog eens een hoop schoonmaakwerk. Ook voor op kantoor of op de werkplaats kan een dergelijk apparaat echt een uitkomst zijn. Aangezien er vele varianten, in verschillende design, kleuren en materialen op de markt zijn, kan het nog best een uitdaging zijn om de beste automatische zeepdispenser uit te kiezen. In dit artikel zullen we daarom wat dieper op dit product ingaan en jou hopelijk helpen bij het maken van een juiste keuze.


Beste automatische zeepdispenser: Dit is onze Top 5

Onderstaand duiken we wat dieper in op vijf verschillende zeepdispenser. Al deze modellen zijn automatisch en daardoor ideaal te gebruiken voor het hele gezin. Door middel van dit artikel zullen zowel de overeenkomsten als de verschillen van de diverse zeepdispensers duidelijk worden. Op deze manier hopen we jou te kunnen helpen in het maken van de beste keuze, die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

We zullen aandacht besteden aan verschillende eigenschappen van dit product. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal waarvan het product gemaakt is, de kleur waarin deze is afgewerkt en andere handige functies die het wellicht kan bezitten. Hopelijk zal dit artikel jou helpen om een duidelijker beeld te krijgen van de beste zeepdispenser voor jou. Laten we snel gaan kijken naar de vijf beste opties.

Dit zijn de 5 beste automatische zeepdispensers van 2024:


1. 101Products Automatische Zeepdispenser – USB oplaadbaar – Zeepdispenser met Sensor

De eerste automatische zeepdispenser die we gaan bekijken is van het merk 101Products. Het is een chroom kleurig model, gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Zijn stoere maar strakke uitstraling zorgt voor een echte eyecatcher op het aanrecht of in de badkamer. Het betreft een vrijstaand model dat op verschillende plekken neer te zetten is.

De zeepdispenser werkt met behulp van infrarood sensoren. Deze sensoren detecteren jouw handen wanneer deze zich onder het apparaat begeven. Vervolgens wordt er binnen 0,2 seconden een vooraf ingesteld hoeveelheid zeep afgegeven. Het anti-nadruppel systeem zorgt ervoor dat het apparaat niet nadruppelt en dus geen vlekken achterlaat op het oppervlak waar deze geplaatst is.

Met een gewicht van 350 gram en een reservoir van 250 milliliter is dit een compact, lichtgewicht model. Dit stelt de gebruiker in de gelegenheid om de dispenser indien gewenst te verplaatsen naar verschillende plekken. Multifunctioneel en ideaal voor het hele gezin kunnen we wel stellen.

Deze automatische zeepdispenser heeft ook nog een aantal andere slimme features die we graag bij je onder de aandacht brengen. Zo kun je dit apparaat in stellen op drie verschillende standen waarmee je de gewenste hoeveelheid zeep kiest die per pomp uit het apparaat komt. Op deze manier stel je het apparaat in op jouw wensen en behoeftes en hoeft er geen zeep verloren te gaan.  Daarnaast is de dispenser oplaadbaar via een USB-kabel. Wanneer het apparaat vol is geladen heeft deze een accuduur van ongeveer 90 dagen. Daar hoef je dus niet al te vaak naar om te kijken. Fijn ook dat je niet keer op keer geld uit hoeft te geven aan batterijen! Een uitstekende, duurzame keuze!

Deze automatisch zeepdispenser bevindt zich in een redelijk hoge prijsklasse, maar onderscheidt zichzelf dan ook van de rest door zijn sterke kwaliteit en multifunctionele bruikbaarheid.


2. Royal Belinda Automatische Zeepdispenser – 350 ML Schuimdispenser- Wandmontage

Deze zeepdispenser van het merk Royal Belinda heeft een goede prijskwaliteit verhouding en is daarnaast zeer fijn in gebruik. Dit product is verkrijgbaar in het wit en het zilverkleurig. Het zeepreservoir is doorzichtig, waardoor je eenvoudig kunt zien wanneer het apparaat bijgevuld dient te worden.

De ingebouwde infrarood sensor zorgt ervoor dat je handen gedetecteerd worden zonder dat je het apparaat hoeft aan te raken. Dit model betreft een schuimdispenser. Dat houdt in dat je er, voor een goed effect, het beste voor kunt kiezen om de zeeptank met een derde zeep en twee derde water te vullen. Goed voor de portemonnee en ook nog eens een fijne bijdrage aan het klimaat. Het reservoir heeft een inhoud van 350 milliliter, een degelijke inhoud waar je enige tijd prima mee vooruit kan.

Een groot voordeel van deze zeepdispenser is dat deze ook te bevestigen is aan de wand. Ideaal wanneer je woont met kinderen en huisdieren. De muurmontage kit wordt meegeleverd met het product. Het betreft een zeer eenvoudige plakstrip waarmee het apparaat eenvoudig aan de muur bevestigd kan worden.

Dit model onderscheidt zich van andere in zijn klasse met zijn frisse en moderne uiterlijk, en heeft daarnaast een goede prijskwaliteit verhouding. 


3. Zeepdispenser Automatisch – Zeeppompje met sensor – Touch Free

Het merk Papillon heeft deze voordelige, maar zeer geliefde zeepdispenser op de markt gebracht. Dit apparaat is wit en heeft een doorzichtig zeepreservoir. Het moderne, strakke uiterlijk zorgt ervoor dat dit model uitblinkt in iedere badkamer en/of keuken. 

De ingebouwde sensor zorgt ervoor dat jij, zonder enige vorm van aanraking, wordt voorzien van de benodigde hoeveelheid zeep. Het zeepreservoir van deze schuimdispenser heeft een inhoud van 260 milliliter. Dit is in vergelijking met andere zeepdispenser niet erg groot. Echter wel voldoende om geruime tijd mee vooruit te kunnen. Het reservoir kan gevuld worden met verschillende soorten vloeibare schuim handzeep.

In tegenstelling tot veel andere modellen, werkt deze automatisch zeepdispenser op batterijen. Net als vele andere kan ook deze variant opgehangen worden aan de muur indien dit wenselijk is. Voornamelijk in de doucheruimte of op de werkvloer kan dit een uitkomst bieden. Het ophangmechanisme is bijgevoegd bij levering.

Klanten zijn lovend over dit product en niet zonder reden. Deze betaalbare zeepdispenser doet zijn werk zonder gebreken en doet absoluut niet onder voor andere, wellicht duurdere merken. Sommige gebruikers zijn zelfs van mening dat dit product beter werkt dan die van andere grote aanbieders. Ook voor kinderen is dit pompje ideaal. Het voorkomt een hoop gedoe en maakt het dagelijkse leven voor iedereen een stukje makkelijker.

Een Papillon dispenser kenmerkt zich met zijn moderne uiterlijk, eenvoudige werking en betaalbare prijs.


4. W&Z automatische schuim zeepdispenser -USB -infrarood

Deze automatische schuim zeepdispenser is uitgevoerd in een rond design en heeft een kleurencombinatie van wit en grijs. Het zeepreservoir is doorzichtig grijs van kleur, zodat je hier doorheen kan kijken en goed kan zien wanneer het reservoir bijgevuld moet worden. Dit model is vrijstaand te gebruiken, maar kan ook gemonteerd worden aan de muur indien dit wenselijk is. Het apparaat is gemaakt van kunststof en is spatwaterbestendig. Daarom is deze ook bruikbaar in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer.

De ingebouwde sensor zorgt voor precies de juiste hoeveelheid schuimbare zeep per wasbeurt. Deze is verstelbaar en biedt de keuze voor 10 of 20 milliliter. De sensor reageert binnen een straal van 7 centimeter en reageert binnen 0,25 seconden. Een snelle en super eenvoudige manier om kruisbesmetting te voorkomen en jezelf en je huisgezin te beschermen. Het voordeel van de schuimbare zeep is dat deze goedkoper is in gebruik maar net zo effectief werkt als vloeibare zeep. Met een reservoir van 350 milliliter heeft dit model zeker een grote capaciteit. Ontzettend fijn natuurlijk, om niet om de haverklap de zeep bij te hoeven vullen.

In tegenstelling tot sommige zeepdispensers is deze variant oplaadbaar met een USB kabel. Er is dus geen sprake meer van het aanschaffen van batterijen, waarmee dit ook direct een milieuvriendelijke keuze is!

Met zijn neutrale design past dit apparaat bij ieder interieur. Daarnaast onderscheid deze zeepdispenser zich door zijn hoogwaardige kunststof materiaal, dat krasbestendig is en een zeer lange levensduur heeft.


5. Vog&Arths – Automatische Zeepdispenser met Sensor – Desinfectie Dispenser

Deze zeepdispenser op batterijen is gemaakt van duurzame kunststof en uitgevoerd in een witte kleur. In dit model kun je zowel gebruik maken van vloeibare zeep als hand desinfecterend middel. Multifunctioneel en daardoor bruikbaar op verschillende plekken. Dus ook ideaal om neer te zetten op de werkvloer om ervoor te zorgen dat jijzelf en alle collega’s in een veilige werkomgeving kunnen werken.

Dit product heeft een ingebouwde sensor die de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel afgeeft wanneer het de handen van de gebruiker detecteert. Het reservoir heeft een inhoud van 350 milliliter. Een ruime capaciteit waar het hele gezin of het hele kantoor voor langere tijd plezier van kan hebben zonder dat het reservoir om de haverklap bijgevuld dient te worden. Zoals eerder benoemd werk dit model op batterijen. Deze staande dispenser is compact, licht in gewicht en daardoor multifunctioneel.

Het fijne van dit apparaat is dat er veel verschillende soorten vloeibare zeep gebruikt kunnen worden voor het vullen van het reservoir. Samenvattend kan gesteld worden dat dit model eenvoudig, doch functioneel is voor verschillende doelgroepen en omgevingen.


Waar op letten bij het kopen van een automatisch zeepdispenser

Afhankelijk van jouw wensen, dient de beste automatische zeepdispenser voor jou te voldoen aan een aantal eigenschappen. Vind jij het bijvoorbeeld belangrijk dat je het apparaat op verschillende plekken kan gebruiken? Dan kies je voor een staand model op batterijen die eenvoudig te verplaatsen is. Hecht je echter meer waarde aan gebruiksgemak? Dan kies je bijvoorbeeld voor een dispenser met een groot reservoir waar je niet veel omkijken naar hebt. Zo heeft ieder zijn wensen en is er altijd een product te vinden dat het beste bij jou past.

Andere eigenschappen waar je wellicht over na kunt denken voordat je een zeepdispenser gaat aanschaffen, is het materiaal, de kleur, het design en de manier van opladen. Een apparaat dat gemaakt is van kunststof en oplaadbaar is met een USB kabel, is natuurlijk vele malen duurzamer dan een apparaat van plastic dat werkt op batterijen. Het is maar net waar jij persoonlijk het meeste waarde aan hecht.

Een van de grootste verschillende van de diverse modellen is het soort zeep dat gebruikt kan worden in de dispenser. Waar sommige apparaten specifiek bedoel zijn voor schuimzeep, zijn andere modellen ook geschikt voor desinfectiemiddel of gewoon vloeibare handzeep. Je voorkeur dient uiteraard aan te sluiten bij het geschikte product.


FAQ

Welke zeep voor automatische zeepdispenser?

Zoals eerder in dit artikel naar voren is gekomen, maakt iedere dispenser gebruik van een ander soort zeep. Sommige producten zijn specifiek bedoelt voor schuimzeep, terwijl andere werken op vloeibare zeep of anti desinfecteerde spray middel. Hoewel veel dispenser gevuld kunnen worden met iedere zeep soort, zijn er dus ook varianten waarbij dat niet kan. Lees dus altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing, voordat je de dispenser gaat vullen met een bepaalde soort zeep.

Hoe werkt een automatische zeepdispenser?

Een automatische zeepdispenser werkt met behulp van een sensor. Deze sensor detecteert je handen wanneer je deze voor het apparaat plaatst. Nadat dit gebeurt komt er automatisch een vooraf ingestelde hoeveelheid zeep uit de dispenser. Het is dus een eenvoudige en super hygiënische oplossing!

Hoeveel sec handen wassen?

Het is verstandig om gemiddeld 20 seconden te besteden aan het wassen van je handen. Op deze manier verspreidt de zeep zich goed over de hele handen. Ook krijg je de tijd om de tussen de vingers en rond de polsen te boenen. Was dus in ieder geval je handen voor de duur van 20 seconden. Langer mag n

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.